- ZÁHRADA
- Semená zeleniny, byliniek a kvetov
- Hnojivá
- Postreky
- Trávnikové osivá a hnojivá
- Substráty, pareniská, vosky, stimulátory
- Záhradkárske potreby
- Enzymatické prípravky
- Domácnosť
- Vinárske potreby a zaváranie
- Kvetináče a truhlíky
- Obrubníky a palisády
- Tieniaca tkanina
- Zakrývacie plachty
- Umelé kvety
- Aranžérsky materiál
- Veľkonočný tovar
- Dušičkový tovar
- Vianočný tovar
- VODA, PLYN, KÚRENIE
- Vodomerné, studňové šachty
- Kanalizácie, tvarovky a potrubia
- Voda a vykurovanie
- Guľové kohúty a ventily
- Príslušenstvo na nádrže IBC
- Sprchové žľaby
-
Vodovodné batérie/séria
- Vodovodné batérie Steno
- Vodovodné batérie Top
- Vodovodné batérie Torino
- Vodovodné batérie Lima
- Vodovodné batérie Boston
- Vodovodné batérie Rio biela/chróm
- Vodovodné batérie Rio Violet
- Vodovodné batérie Rio Orange
- Vodovodné batérie Rio Green
- Vodovodné batérie Soul
- Vodovodné batérie Porto
- Vodovodné batérie Sevila
Vínne kvasinky Uvaferm 10g / na 50 l
Vínne kvasinky Uvaferm 10g / na 50 l
Vínne kvasinky Uvaferm s hmotnosťou 10 gramov sú určené pre použitie pri kvasení kvasu a muštu v objeme 50 litrov. Tieto kvasinky patria do kategórie vinárskych potrieb a zavárania.
Uvaferm kvasinky začínajú kvasenie už pri teplote 8 stupňov Celzia, čo umožňuje ich použitie v chladnejších podmienkach. Tieto kvasinky navyše potláčajú divoké kvasenie, čo zabezpečuje spoľahlivé a kontrolované kvasenie.
Použitie týchto kvasiniek je vhodné aj v kvasnej technológii pálenky. V porovnaní so spontánnym kvasením alebo pekárskymi kvasinkami, odrodové kvasinky Uvaferm umožňujú dosiahnuť vyšší obsah alkoholu a príznačné chuťové arómy, konkrétne čisté ovocné arómy.
Návod na použitie kvasiniek Uvaferm je nasledovný: Obsah 10 gramov sa rozpustí za pomalého miešania v 1 decilitri teplej vody bez chlóru s teplotou medzi 35-39 stupňov Celzia. Táto zmes sa nechá stáť 15 minút a potom sa pridá do 50 litrov muštu alebo rmutu (kvasu) a dôkladne premieša.
Je dôležité dbať na to, aby rozdiel teplôt medzi pridanými kvasinkami a muštom/rmutom nebol vyšší ako 10 stupňov Celzia. V prípade vyššieho rozdielu teplôt sa do kvasiniek najprv pridá ďalších 1 deciliter muštu/rmutu a až potom sa táto zmes pridá do zvyšného muštu/rmutu.
Opäť je potrebné dodržiavať maximálny rozdiel teplôt 10 stupňov Celzia.
Je dôležité dodržiavať uvedené pokyny a postup pri použití týchto kvasiniek pre zabezpečenie optimálneho kvasenia a výsledného produktu.