- ZÁHRADA
- Semená zeleniny, byliniek a kvetov
- Hnojivá
- Postreky
- Trávnikové osivá a hnojivá
- Substráty, pareniská, vosky, stimulátory
- Záhradkárske potreby
- Enzymatické prípravky
- Domácnosť
- Vinárske potreby a zaváranie
- Kvetináče a truhlíky
- Obrubníky a palisády
- Tieniaca tkanina
- Zakrývacie plachty
- Umelé kvety
- Aranžérsky materiál
- Vianočný tovar
- Veľkonočný tovar
- Dušičkový tovar
- VODA, PLYN, KÚRENIE
- Vodomerné, studňové šachty
- Kanalizácie, tvarovky a potrubia
- Voda a vykurovanie
- Guľové kohúty a ventily
- Príslušenstvo na nádrže IBC
- Sprchové žľaby
- Vodovodné batérie/typ
-
Vodovodné batérie/séria
- Vodovodné batérie Steno
- Vodovodné batérie Top
- Vodovodné batérie Torino
- Vodovodné batérie Lima
- Vodovodné batérie Boston
- Vodovodné batérie Rio biela/chróm
- Vodovodné batérie Rio Violet
- Vodovodné batérie Rio Orange
- Vodovodné batérie Rio Green
- Vodovodné batérie Soul
- Vodovodné batérie Porto
- Vodovodné batérie Sevila
Vínne kvasinky 10g / na 50 l
Vínne kvasinky 10g / na 50 l
Vínne kvasinky sú určené na kvasenie vín a ovocných štiav. Konkrétny druh kvasiniek uvedený v popise je Saccharomyces cerevisiae, čo je bežný druh kvasiniek používaný pri výrobe vín.
Návod na použitie týchto vínnych kvasiniek je nasledovný: obsah vrecka sa rozpustí v 1 decilitri zmesi muštu a vody, pričom pomer je 1/3 muštu a 2/3 vody. Táto zmes by mala mať teplotu 35-40 stupňov Celzia. Po premiešaní necháme zmes stáť 20 minút a potom ju pridáme do muštu alebo rmutu.
Dávkovanie vínnych kvasiniek je 10 gramov na 50 litrov muštu alebo rmutu. V prípade, že sa stretávate s problémom hnilého hrozna alebo nízkou teplotou, ktoré bránia kvaseniu, odporúča sa použiť 1,5 až 2-násobné množstvo kvasiniek na obnovenie kvasenia.
Tieto vínne kvasinky majú optimálnu kvasnú teplotu medzi 12 a 34 stupňov Celzia. Ich účinnosť pri kvasení sa pohybuje do obsahu alkoholu 13,5 objemových percent.
V rámci odporúčaní sa uvádza, že je vhodné použiť živnú soľ spolu s týmito vínnymi kvasinkami. Živná soľ pomáha stimulovať rast a rozmnožovanie kvasiniek, čo môže byť prospešné pre proces kvasenia.
Vínne kvasinky sú balené v obale s hmotnosťou 10 gramov.